I dag er der flere talentfulde danske ishockeyspillere, som gør karriere i verdens vel nok bedste ishockeyliga – nemlig Nordamerikanske NHL. Det er et tydeligt tegn på, at Danmark, sin forholdsvis lille geografiske størrelse til trods, formår at skabe og til dels udvikle rigtigt dygtige og eftertragtede ishockeyspillere, som der også er bud efter fra de største klubber i verden.

Når man snakker ishockey så bliver det ikke større end NHL. Det er her, verdens største talenter spiller, og det er også her, man kan få fingre i de helt store penge. Det er dog først indenfor de senere år, at de danske ishockeyspillere har opnået så højt et niveau, at de er blevet interessante for klubberne i verdens bedste ishockeyliga.

Frans Nielsen

Titlen som den første danske ishockeyspiller i NHL tilfalder Frans Nielsen. Han fik sin debut som NHL-spiller i januar 2007, hvor han debuterede for New York Islanders i en kamp mod Carolina Hurricanes. Men det amerikanske eventyr begyndte faktisk langt tidligere for Frans Nielsen, som allerede i 2002 blev draftet af New York Islanders som nummer 87.

Frans Nielsen kommer oprindeligt fra Herning i det midtjyske og er ud af en særdeles velkendt familie indenfor ishockey. Hans far er nemlig den tidligere danske landsholdsspiller, Frits Nielsen og hans bror Simon Nielsen er landsholdsmålmand. Før Frans Nielsen skiftede til det amerikanske, havde han et ophold i det svenske, hvor han gjorde isen usikker for Malmö Redhawks lige på den anden side af Øresund. Efter opholdet i Malmö skiftede Nielsen til Timrå IK i den svenske Eliteserie.

Frans Nielsen blev også den første dansker til, at score et mål i NHL. Dette skete den 13. Februar 2007 i en straffeslagskonkurrence mod holdet Toronto Maple Leafs. Frans Nielsen er stadig aktiv ishockeyspiller i dag, hvor han spiller for Detroit Red Wings.