Der er næppe nogen i Danmark, som er i tvivl om, at det er fodbold, som er landets nationalsport, men der er andre sportsgrene, som er i vækst, og som i dag tiltrækker flere og flere tilskuere. En af dem er ishockey. Meget af det kommer i forbindelse med den succes, som herrelandsholdet har og de efterhånden mange spillere, som er kommet til at spille i den bedste liga i verden, nemlig NHL i Nordamerika.

Hockey er en sport, som kan spilles i alle aldre. Det eneste, som er et ufravigeligt krav, er, at du kan stå på skøjter. Det skal du kunne, men det er noget, som de fleste hurtigt får lært, og inden du får set dig om, så suser du over isen, som om du aldrig havde lavet andet.

En rigtig vintersport

Ishockey har ikke i Danmark samme tag i de unge som i de andre skandinaviske lande, men det er en sport, som stadig bliver spillet over hele landet.

Ishockey er en sport, som er blevet spillet i Danmark i officielt regi med eget forbund siden 1949, men det er en sport, som er spillet i Danmark i mange år før.

I 2014 var der officielt 17 ishockeyklubber i Danmark. Et tal som er steget til 22, og i 2014 var 4395 medlemmer af de 17 klubber. Det uofficielle tal i dag er ca. 700 højere, og det ser ikke ud, som om det vil falde i de kommende år, for ishockey er til stadighed mere og mere tilgængeligt, og klubberne strækker sig langt for at kapre dem, som gerne vil prøve at se, om de kan klare kampen på isen.

Til de børn, der starter, vil der være mulighed for at låne skøjter og forskelligt andet udstyr, som sikrer, de ikke falder konstant i starten, for det kan tage modet fra dem.