Ishockey er ikke en kæmpestor sportsgren i Danmark, men der er stadig over 5000 medlemmer af de 17 klubber som er registrerede under Dansk Ishockey Union og de 9 klubber, som pt. spiller i den bedste danske række, Metalligaen har alle spillere med stort potentiale, der lover godt for fremtiden i dansk ishockey. De store ishockeyklubber er generelt pænt fordelt over hele landet, men der har traditionelt været mange spillere i både Nordjylland og Nordsjælland.

Frederikshavn Whitehawks

Frederikshavn ishockeyklub er Danmarks nordligst beliggende ishockeyklub, og Whitehawks er eliteafdelingen af denne. Klubben har en rig historie, og blev grundlagt allerede i 1964. Frederikshavn Whitehawks har vundet flere Danmarksmesterskaber. I sæsonen 18/19 bliver klubben trænet af finske Jari Pasanen. Frederikshavn Whitehawks har hjemmebane i Scanel Hockey arena, det tidligere Iscenter Nord, som ligger i den sydlige ende af Frederikshavn.

Aalborg Pirates

I Jyllands næststørste by Alborg er der også et professionelt ishockeyhold. Nemlig Aalborg Pirates. Aalborg Pirates er hjemmehørende i Gigantium i den østlige ende af Aalborg – ikke langt fra universitetet. Klubben blev dannet som en del af sportsklubben AaB i 1967, og har tidligere været kendt som AaB Ishockey. I dag er Aalborg Pirates et selvstændigt selskab efter det i 2012 blev solgt til private investorer. Klubben har vundet guld ved flere Danmarksmesterskaber, og har fostret en del talentfulde spillere gennem tiden. Holdet trænes i 2018/2019 af Garth Murray.

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs er den professionelle afdeling af Odense ishockeyklub og har eksisteret siden 1978, hvor Odense Ishockey udsprang af den tidligere Odense Skøjte og Ishockeyklub. Klubben har endnu ikke vundet et Danmarksmesterskab, men har opnået at vinde pokalturneringen intet mindre end fire gange. senest i 2015, hvor Frederikshavn Whitehawks blev slået i finalen. Klubben har til huse i Odense Isstadion, som nu hedder Bryggeriet Vestfyen Arena. I sæsonen 18/19 trænes holdet af svenske Pelle Svensson.