Hvis du er på udkig efter en sportsgren, som byder på både fart, spænding, fysiske udfordringer og holdånd – så er ishockey et rigtigt godt bud på en interessant sport. Ishockey kombinerer nemlig både et højt tempo og fysiske udfordringer med holdånd, og uanset om man sigter efter at komme til at spille i den bedste liga – eller bare er tilfreds med at spille for hyggen og kammeratskabets skyld, så har ishockey noget at byde på.

Ishockey i Danmark

Ishockey er ikke en så stor sportsgren hverken spiller- eller publikumsmæssigt som fodbold og håndbold, men især i de senere år har ishockeyen fået en opblomstring, og sporten er i dag en veletableret sportsgren i Danmark med både fokus på bredden i sporten samt talentudvikling. Den bedste danske liga, som i sæsonen 19/20 hedder Metal Ligaen har deltagelse af ni forskellige hold, som geografisk kommer rimeligt fordelt fra hele landet. Ishockeyen er i Danmark klart mest i fremgang i de byer, som har et hold, der spiller med i den bedste liga. I byer som blandt andet Aalborg, Rungsted og Frederikshavn, hvor der traditionelt set har været succesfulde hold – er der mange talentfulde unge spillere, som dukker op.

Selvom ishockey ikke er ligeså anerkendt og stor en sportsgren herhjemme som i nogle af vores nordiske nabolande, så er især landsholdets bedrifter også ved at øge den almene borgers interesse for og kendskab til ishockey. Vi har blandt haft rimelige resultater til verdensmesterskaberne, og den slags positive oplevelser med sporten er helt klart med til at gøre ishockey mere attraktivt for den bredere befolkning. Derudover gør klubberne også et stort arbejde for at tiltrække nye udøvere, og det kan tydeligt ses, at det bærer frugt. Danmarks Ishockey Union oplyser blandt andet, at de seneste tilgængelige medlemstal viser over 5000 medlemmer fordelt over hele landet. Dette er en klar stigning i forhold til for år tilbage. Ishockey i Danmark er uden tvivl på vej op.